28.4.2018. 19:45
0
ABBA objavljuje nove pjesme poslije 35 godina
Članovi švedske pop grupe ABBA nakon više od tri desetljeća ponovno ulaze u studijo da bi snimili dvije nove pjesme.

"Svima nam se činilo da bi, nakon nekih 35 godina bilo baš zabavno ponovno nešto snimiti zajedno", stoji u njihovu zajedničkom priopćenju objavljenom u petak. 

Naziv jedne od pjesama je "I still have faith in you". 

ABBA-in međunarodni uspjeh započeo je pobjedom 1974. na Takmičenju za pjesmu Eurovizije pjesmom "Waterloo". 

Njihova dugogodišnja zajednička karijera trajala je do 1982. 

Grupa je nastala iz prijateljstva Bennyja Anderssona i Bjoerna Ulvaeusa u paru s Anni-Frid Lyngstad i Agnethom Faltskog. Naziv grupe nastao je od početnih slova imena članova.

ABBA je otišla u historiju kao jedan od najvećih sastava u povijesti glazbe, sa zaradom koja se broji u stotinama miliona dolara, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

MuzikaABBA
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.