20.5.2018. 22:15
2
Neša Galija: Novi album biće prava poslastica
Galija već 42 godine uspješno plovi muzičkim vodama. Nedavno je isplovila sa 15. studijskim albumom, naslovljenim “U raju iznad oblaka”.

Nenad Milosavljević, vokal grupe kojeg publika zove i Neša Galija, kaže da bend sprema velike koncerte, da album nije pravljen da bi iznjedrio hitove ali da će biti prava poslastica za njihovu publiku.

Ističe da ga srećnim čini unuk Joakim te da se nije umorio od muzičke profesje u kojoj je više decenija.

Koji je recept za tako dugu plovidbu vašeg broda?

“Jednostavno, treba biti zaljubljen u svoju profesiju. I to važi za svaku drugu profesiju, a ne samo ovu moju, muzičarsku”.

Bilo je i bura na tom muzičkom krstarenju, ali se nikada niste nasukali na obalu.

“Naravno da je bilo i takvih momenata, ali sa svojom profesijom treba živjeti i u dobru i u zlu. Ali nadam se da su bure daleko iza nas, međutim, to ne znači da ih neće i biti”.

Vaša pjesma kaže “Još uvek sanjam”…

“Ako me pitate da li sam se umorio od tog sanjarenja, odgovor je da nisam. Meni se snovi uvijek iznova rađaju. Smatram da je sanjarenje jednako živjeti. I ja ću sanjati sve dok sam živ”.

Kakav je vaš novi album?

“Rekao bih da je – beskompromisan. Pisali smo ga tako da se on nama dopadne. Nismo pretjerano vodili računa o tome da li će se nekom svidjeti ili neće. Ako se nekome nismo do sada dopadali, nećemo ni od sada. Onima kojima se sviđamo album će biti prava poslastica. Za mene je on nešto najbolje što smo do sada uradili”.

Dakle, ovog puta niste jurili hitove?

“Smatrali smo da je to besmisleno. Dobre pjesme su uvijek one koje same prežive vrijeme i izbore se za neki svoj život. A, mi smo tu da im damo dušu”.

Ipak ste zadržali prepoznatljiv zvuk.

“Čovjek od sebe ne može da pobjegne. Ostala je naša prepoznatljiva muzika, ali smo razmišljali o tome kako uraditi pjesmu a da stvari pomjerimo dalje i popnemo je za neki stepenik više. Smatram da smo uspjeli u tome”.

Koji su vam dalji planovi?

“Ova i iduća godina će nam proteći u znaku jubileja, jer nas oni naprosto stižu. Da nabrojim samo neke. U ovoj godini slavićemo četiri decenije od pobjede na Zaječarskoj gitarijadi, a isto toliko i od pobjede na Subotičkom festivalu… Obići ćemo sva ta mjesta i praviti promocije. Takođe, ove godine pripremamo koncerte u Nišu i Beogradu”, piše CDM.

(Amila Alijagić)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.