19.7.2018. 13:41
0
Na festivalu Baščaršijske noći koncert "Barcelona Gipsy Balkan Orchestra"
"Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" nastupit će u petak, 20. jula , na otvorenoj sceni na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović.

"Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" je internacionalni muzički sastav iz Barcelone. Izvode različite muzičke stilove, uglavnom reinterpretacije pjesama s prostora Balkana, Bliskog istoka i Mediterana. Inspirisani su elementima muzičke scene Barcelone, zatim latinoameričkim melodijama, tradicionalnom španskom i bliskoistočnom muzikom, te elektronskom i jazz muzikom, kao i  fuzijom rock'n'rolla i tradicionalnih narodnih pjesama. Stvaraju muziku koja proizlazi iz neobične kombinacije tradicionalne muzike Aškenazi Jevreja, jazza, romske muzike i tradicionalnih i zaboravljenih muzičkih stilova različitih regija širom Balkana i Evrope.

Bend je sastavljen od internacionalnih muzičara koji dolaze iz: Italije, Francuske, Španije, Grčke, Ukrajine i Srbije, što pridonosi posebnom muzičkom izričaju ovog benda, za koji muzički kritičari kažu da je specifičan, graciozan i emocionalan.

Koncert se održava u okviru festivala "Baščaršijske noći".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.