4.12.2018. 20:47
0
Urban: Danas smetaju dobra muzika i čovjek koji govori istinu
Godina na izmaku za Damira Urbana bila je važna jer je napunio 50 godina i proslavio dvije decenije od izlaska legendarnog albuma ‘Žena dijete’ velikim koncertom u Zagrebu sa Zagrebačkom filharmonijom. Kaže da je čovjek koji ima sve što mu je potrebno i da ne želi više.

“Kada me neko pita što želim, odgovorim da želim da mi sve ostane kako je, to mi je najveći uspjeh. Ljudi to ne razumiju, ali kada napraviš situaciju koja ti je dobra, nađeš ljude koji te vole i s kojima se razumiješ, pri čemu i sa svoje strane moraš napraviti neke kompromise, kada pronađeš saradnike s kojima radiš već 20 godina, onda su ti to i najbolji prijatelji. Kada porodicu staviš na noge, izgradiš dobar odnos sa ženom i djecom, pa onda i s publikom, onda ni ne očekuješ da ti bude bolje ili da ti bolje treba, želiš jedino da to traje. Kažu mi da nisam ambiciozan, a ja mislim da je velika ambicija nastojati da to sve tako ostane. Gotovo da ne znam nijednoga svojeg kolegu koji sve to ima”, rekao je Damir za Večernji list.

Danas, kaže, dobra pjesma ne znači hit, nego samo da je dobra pjesma, koja će možda i loše proći jer se nema gdje vrtjeti, jer se ne uklapa ni u jedan današnji format.

“Danas nije smisao pjesme da natjera čovjeka da se zaustavi i razmisli o njenoj poruci, nego da bude pozadinska muzika nekoj reklami ili nečemu. Dobra pjesma danas smeta, kao što čovjek koji govori istinu – smeta. Dobra te pjesma danas pokopa, bolje je da imaš deset muzičkih žvaka, za njih će se naći mjesta. ‘Žena dijete’, koji je zamišljen kao kontinuirana pjesma, danas bi bio promaša”, ističe slavni hrvatski muzičar, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.