19.5.2019. 21:40
1
Obezbjeđenje od benda Hatari odmah tražilo da predaju palestinske zastave, Einar Stefansson sve snimio kamerom
Islandski bend Hatari istakao je sinoć zastavu Palestine tokom Takmičenja za pjesmu Eurovozije koje se ove godine održalo u Izraelu, u Tel Avivu.

Piše: Haris Ahbabović

EBU je nakon toga zaprijetio da će kazniti Island, ali su predstavnici Islanda, sa druge strane, naišli na odobravanje publike na društvenim mrežama zbog onoga što su napravili sinoć.

"Kao učesnici imamo tu mogućnost da pošaljemo snažne poruke sa ovog takmičenja. Jučer smo bili u dijelu Hebrona gdje se nalaze Palestinci. Sve radnje su bile zaključane, na ulicama je izraelska vojska, a Palestincima nije bilo dozvoljeno da se kreću tim ulicama. Jasno se vidi da je u pitanju odvajanje. Okupacija ima više lica i ona se mogu vidjeti ovdje. Politička realnost ovdje je konfliktna i ona je apsurdna. I dalje se nadamo da ovom porukom možemo napraviti nešto", rekli su sinoć nakon Eurosonga predstavnici Izraela.

Članovi benda Hatari snimili su trenutak kada im je obezbjeđenje u dvorani u Tel Avivu tražilo da predaju palestinske zastave, a onda su snimak postavili na internet.

Podsjećanja radi, na 64. izdanju Eurosonga pobijedila je Holandija, koja je trijumfovala ispred Italije i Rusije. Islanđani su na kraju osvojili 10. mjesto. Bend, inače, čine Klemens Nikulásson Hannigan, Matthías Tryggvi Haraldsson i Einar Hrafn Stefánsson.

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.