1.11.2019. 13:49
0
JÄGERMEISTER OKTOBERFEST: Najveselija fešta u Mostaru
Da je odlazak na Oktoberfest najbolji u dobrom društvu dokazao je sinoć brend Jägermeister, uživajući sa prijateljima u mostarskom pun 'n clubu "Golden Cube". Donijevši dašak najpoznatijeg njemačkog Festivala Jäger tim zvanicama je priredio nezaboravnu noć. Gosti su, uz odličnu svirku legendarne grupe Teška Industrija, nazdravljali savršeno ohlađenim Jäger shotovima.

Oktobarfestovska atmosfera zavladala je već sa prvim taktovima poznatih hitova, a nazdravljanja i zabave nije nedostajalo. Ispunjen klub, odlična muzika, dobro društvo i osvježenje za nepce, pokazali su još jednom zašto je Oktoberfest jedan od najposjećenijih festivala na svijetu. 

Oktoberfest, pored što je jedan od najposjećenijih, jedan je i od najstarijih festivala, održava se preko 200 godina na "Terezijinim livadama", blizu njemačkog grada Minhena. Zanimljiva legenda kaže da su Oktoberfest posjetili i neki od velikih umova poput Alberta Einsteina koji je bio – zaposlenik, a prvi Oktoberfest je zapravo bilo slavlje vjenčanja – princa Ludwigai Therese Saxe-Hildburghausen. Od kako postoj i otkazan je 24 puta,  Danas je Oktoberfest jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija na svijetu. 

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.