16.12.2019. 8:36
0
Hrvatski generali nakon koncerta Lepe Brene u Zagrebu: Ovo je nacionalna sramota u glavnom gradu Hrvatske!
Četvorica hrvatskih generala u penziji zatražila su od državnih tijela da zauzmu mjerila po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to pjevačica iz Srbije ili pak najviši srbijanski dužnosnici, utvrditi jesu li učestvovali i u kojem obliku u agresiji na Hrvatsku, prenose hrvatski mediji.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Brena je održala koncert u Zagrebu, a generali su se oglasili nakon koncerta srbijanske folk pjevačice.

Pod naslovom "Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu", Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u nedjelju su u priopćenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslavenske zastave sa zvijezdom petokrakom pod kojima su počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom te upitali je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države, prenosi Večernji.hr.

- U Zagrebu se 14. i 15. decembra 2019. dogodilo javno sramoćenje hrvatskog naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena održala je u zagrebačkoj Areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i 'dela'. Je li to ista ona Lepa Brena, koja se 'slikala' u Brčkom za vrijeme velikosrpske agresije u maskirnoj odori neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarale gradove i sela, ubijale nevine ljude", upitali su i dodali kako "sudeći po ikonografiji u dvorani, zasigurno jest".

- Potaknuti ovim incidentom zahtijevamo da državna tijela zauzmu mjerila po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to narodnjačka srpska pjevačica ili pak najviši srbijanski dužnosnici, utvrditi jesu li učestvovali u agresiji na Republiku Hrvatsku i u kojem obliku, jesu li bili dionici ratnoga zločina poput Vojislava Šešelja i njegovih pomagača. Smatramo da takve osobe ne mogu javno istupati na teritoriju Republike Hrvatske i biti primane od strane hrvatskih državnih i lokalnih dužnosnika - navela su četvorica hrvatskih generala u mirovini. 

Ocijenili su da dopuštanje njihovih posjeta i javnih nastupa narušava suverenitet i ugled Hrvatske i vrijeđa osjećaje svih hrvatskih boraca, te ostalih građana koji bi, ustreba li, ponovno stali u obranu svoje Domovine.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.