16.6.2021. 20:02
0
Koronavirus i koncerti u regionu: Željko Vasić u Beogradu održao nastup pod restrikcijama, u Hrvatskoj drukčija slika
Telefonski smo razgovarali sa pjevačem i muzičkim producentom Željkom Vasićem iz Srbije, kao i sa Goranom Beloševićem koji je osnivač benda "Pravila igre" iz Hrvatske. Oni su nam ukratko ispričali kakva je situacija kod njih u državama kada je u pitanju održavanje nastupa i općenito stanje za muziku na Balkanu.

Željko Vasić u Beogradu je trebao održati koncert pred publikom još u mjesecu martu u "Kombank dvorani". Uz poštivanje svih trenutno aktuelnih epidemioloških mjera, koncert je tada odgođen zbog situacije kakva jeste u svijetu zbog koronavirusa, ali je uspješno održan prije nekoliko dana, na istom mjestu. Nakon više od godinu dana pauze s javnim nastupima, poćelio je publiku i dijeljenje emocija kroz pjesmu.

Koncert je nazvan zanimljivim imenom "Klavir, vi i ja". Pjevač je najavio a zatim i održao koncert koji je bio u intimnoj atmosferi. Jedna od njegovih hit pjesama nosi naziv "Ne gubi veru u ljude", pa se održanim koncertom odužio publici koja nije izgubila vjeru u njega zbog ovolike pauze, u toku globalne pandemije korone. Vasić je za source.ba u razgovoru rekao nekoliko zaista zanimljivih stvari kada je muzička scena u pitanju.

"Na bini smo bili samo pijanista Uroš Ranković i ja, u nekoj vrsti Sinatra fazona, gdje su emocije i muzika najbitnije. Potrudio sam se da sve bude kako treba, ma koliko mi bilo teško da gledam polupraznu salu", kazao nam je Vasić


Bendu Pravila Igre u februaru 2020. godine dodijeljena je nagrada Top.HR Music Awards za grupu godine. To je poznata nagrada koju u Hrvatskoj dodjeljuju RTL televizija u sardnji sa Hrvatskim diskografskim udruženjem. Nisu dugo nastupali, rekao je za source.ba portal osnivač benda Goran Belošević.

„Aktuelna pandemija utjecala je na čitav svijet, pa je tako i nama pomrsila planove u ovoj godini. Ipak, nastojali smo čitavo ovo vrijeme biti podrška našim slušateljima i pratiteljima na društvenim mrežama, jer znamo da je mnogima ostanak doma teško pao. Upravo zato, želimo predstaviti pjesmu s kojom se mi osjećamo optimistično i dobro, i prenijeti to veselje i nadu svim slušateljima. Neka vas pjesma podsjeti na najljepše trenutke, jer sve će ovo uskoro proći!“, izjavili su dečki iz Pravila Igre.

U Bosni i Hercegovini nastupi pjevača već su uveliko počeli po klubovima i kafanama. Veliki skup na otvorenom mnogima je još nepoznanica i stvara strah, zbog pandemija koronavirusa koja je i dalje aktuelna. U Sarjevu će se uskoro, tačnije na Ilidži, održati eksperimentalni koncert na otvorenom. Prvi eksperimentalni koncert u Kantonu Sarajevo, od početka pandemije. Koncert je najavljen za 16. juli 2021. godine.

”Ovo je prvi put nakon skoro 18 mjeseci da će se u Kantonu Sarajevo održati koncert za ovaj broj ljudi, bez poštivanja epidemioloških mjera, uz mogućnost konzumiranja hrane i pića na lokaciji”, navedeno je u saopćenju Omladinskog Film Festivala Sarajevo.


Novinar: Amer Mujezinović
Montaža: Amer Mujezinović

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.