8.7.2021. 12:45
0
Gitaristica Bianka Szalaty predstavit će se na drugoj koncertnoj večeri Sarajevo International Guitar Festivala
Poljska gitaristica Bianka Szalaty nastupit će pred sarajevskom publikom tokom druge večeri 10. Sarajevo International Guitar Festivala, 09. jula 2021. godine u sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu s početkom u 19 sati.

Cjelovečernji recital zvijezde u usponu, čiju biografiju krase prve nagrade na etabliranim takmičenjima, među kojima se izdvaju one  na 10. Međunarodnom takmičenju gitara J. S. Bach (Japan), Concorso Internazionale di Chitarra 'Alirio Diaz' (Italija) i  Međunarodnom takmičenju gitara Nürtingen (Njemačkoj), obilježit će širok stilski dijapazon odabranih djela.

Naime, Szalatijeva, koja se može pohvaliti i titulom EuroStirngs umjetnice za 2020 godinu, za sarajevsko predstavljanje odabrala je djela baroknih, klasičkih i savremenih kompozitora. Publika će tako imati priliku poslušati odabrane kompozicije iz opusa Johna Dowlanda, Maura Giuliania, Pēterisa Vasksa, i Lea Brouwera, što je svojevrsni raritet u koncertnom životu Sarajeva.

 S obzirom na epidemiološku situaciju broj mjesta za posjetitelje je ograničen, te je ista potrebno rezerivati putem zvanične FB stranice festivala.

(Ajdin Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.