21.9.2021. 15:50
0
Oporavak od koronavirusa: Uz koncert od 24 sata, zabava i zaborav na covid-19!
Globalni oporavak od pandemije koronavirusa, uz muziku i nastupe poznatih muzičkih zvijezda biće obilježen krajem mjeseca septembra. To će se odvijati uz cjelodnevni koncert i to u nekoliko svjetskih gradova.

Cilj ovog skupa/kocerta je da bude obezbijeđena pomoć vlada i kompanija za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa. Sve to uključujući i donaciju od milijardu doza vakcina protiv covida, šest milijardi dolara za ublažavanje siromaštva izazvanog izolacijom zbog pandemije. 

- Koncert nazvan "Global citizen live" trebalo bi da bude organizovan istovremeno na više bina širom svijeta, od njujorškog Centralnog parka do Jelisejskih polja u Parizu, preko bina u Los Anđelesu, Londonu, Lagosu, Sidneju, Rio de Janeiru i Seulu, naveli su organizatori.


Skuplja se i 400 miliona za edukativne programe. Kampanju pokreta “Global citizen” do sada su podržali i Emmanuel Macron, Angela Merkel, italijanski premijer Mario Draghi. Projekt je podržao i vođa demokrata u Predstavničkom domu SAD-a, Nensi Pelosi - prenose svjetski mediji.

Svoje učešće na ovom pandemisjkom eventu potvrdili su i Shawn Mendez, Lyzo, Usher, Kit Urban, Demi Lovato, Lordi, južnokorejska pop grupa “BTS”. Tu su još i Riki Martin, Femi Kuti, Kit Urban, sastavi pop veterani iz benda “Duran Duran”, zvijezda klasične muzike Lang Lang i mnogi drugi poznati iz muzičkog svijeta.

Prenos ovog najavljenog muzičkog događaja do sada su potvrdile poznate svjetske platforme ali i mnoge svjetske televizijske kuće.


(Amer Mujezinović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.