18.10.2021. 14:15
0
Gitarski virtuozi Hamdija Salihbegović i Muris Varajić i dalje imaju Kuveta!
Gitarski virtuozi Hamdija Salihbegović i Muris Varajić udružili su snage i objavili spot za pjesmu „Kuvet“. Ovo je četvrta pjesma sa nadolazećeg albuma Hamdije Salihbegovića, gitariste i jednog od osnivača kultnog benda Konvoj.
Spot za pjesmu je ekranizovao Amer Prevljak, slikovito prenoseći žestoki funk/rock zvuk sa buntovnim solo dionicama ovog dvojca.

Posebno mi je drago što smo Muris i ja našli vremena i volje da udružimo snage i napravimo zajedničku pjesmu. Poznajemo se dugi niz godina i smatram ga našim biserom i genijalcem s velikim iskustvom, i zato mi je zadovoljstvo što će se naša zajednička pjesma naći na mom solo albumu“, ističe Hamdija Salihbegović. 

Prijateljstvo Varajića i Salihbegovića datira još iz najtežih dana, što je nekako bio i logički slijed da ga ozvaniče i u formi zajedničke pjesme. 

Sve je bilo spontano uz pozitivnu energiju, smijeh i šta već ne. Hamo je moj veliki drug i vrhunski gitarista i muzičar, od kojeg sam mnogo naučio slušajući Konvoj, tamo nekad davno od 1994. pa sve do danas. Nadam se da će se publici svidjeti pjesma koju smo uradili, a Hami želim sve najbolje u ovom solo smijeru njegove karijere“, naglašava Muris Varajić.

Bitno je istaknuti i ritam sekciju na ovom projektu koju čine bubnjar Bojan Crnogorac i basista Alen Ekmečić, koji su također dugogodišnj saradnici i prijatelji sa popularnim dvojcem. 

Nadolazeći album Hamdije Salihbegovića neće biti samo poslastica za sve ljubitelje kvalitetnog gitarskog zvuka, već i zapis o generaciji vrhunskih muzičara iz Bosne i Hercegovine i regije poput Damira Arslanagića, Muamera Đoze, Dade Marinkovića, Emira Juge i Senada Šute, koji su do sada doprinijeli realizaciji albuma. Kompletan solistički opus Hamdije Salihbegovića možete pronaći na njegovom Youtube kanalu.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.