15.12.2021. 9:47
0
Napretkov svečani božićni koncert u Narodnom pozorištu
-Središnji događaj tradicionalne manifestacije Napretkovi božićni dani 2021. je Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu s početkom u 20.00 sati, najavili su iz HKD Napredak.

Na koncertu će nastupiti Sarajevska filharmonija, Kristina Kolar, sopran i hrvatska nacionalna operna prvakinja, ali i ovogodišnja dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje u operi u ženskoj ulozi, te Robert Kolar, bariton i prvak Opere HNK I. pl. Zajc u Rijeci, a sve pod dirigentskom palicom maestra Roberta Homena.

Bit će izvedene neke od najljepših uvertira, arija i dueta iz pera skladatelja poput Giuseppea Verdija, Pietra Mascagnija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gioacchina Rossinija kao i predivni aranžmani božićnih pjesama poput “O holy night” i “White Christmas”, ali i brojne druge, koje će  priuštiti prisutnima predivnu noć i probuditi lijepe emocije u susret najsvjetlijem i najsvetijem katoličkom blagdanu Božiću.

U saopćenju se navodi da publika koja bude prisustvovala koncertu treba predočiti potvrdu o cijepljenju, potvrdu o preboljenju bolesti COVID-19 u proteklih šest mjeseci ili negativni antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, ali i zbog ograničenog broja mjesta potvrditi svoj dolazak na broj telefona 033 668 512 ili e-mail: info@hkdnapredak.com.


(Fena/Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.