25.7.2022. 18:20
0
Velika Britanija umjesto Ukrajine domaćin Eurosonga 2023.
Evropska radiodifuzna unija (EBU) i BBC potvrdili su da će Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske biti domaćin Eurosonga 2023. umjesto ovogodišnjeg pobjednika Ukrajine.

Organizatori showa odlučili su da se događaj ne može održati u zemlji pobjednici, Ukrajini, zbog rata koji je u toku nakon ruske invazije.

Velika Britanija je bila drugoplasirana na ovogodišnjem takmičenju, pa je Evropska radiodifuzna unija (EBU) započela pregovore s BBC-jem.

Još nije poznato koji će grad biti domaćin, ali gradovi, uključujući Glasgow i Manchester, iskazali su interes.

Ukrajina, kao zemlja pobjednica 2022., automatski će se kvalifikovati za veliko finale Eurosonga zajedno s takozvanih 'Velikih 5' (one zemlje koje finansijski najviše doprinose takmičenju: Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo), stoji u saopćenju, prenosi Ukrinfrom.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.