25.9.2022. 8:30
0
Pogledajte kako danas izgledaju članovi grupe "Seven up"
Bosanskohercegovačka inačica svjetske grupe "Backstreet Boys" muzička grupa "Seven Up" sredinom devedesetih je žarila i palila kako domaćom tako i regionalnom scenom.

Horde fanova naročito ženskih hrlile su na njihove nastupe, a grupa je nerijetko pravila regionalne turneje.

Redali su se hitovi: "Lutka iz izloga", "Kad ljubav nije suđena","Probudi me", "Igra i varanje".

1999. godine grupa osvaja treće mjesto na festivalu "Vaš šlager sezone" u Sarajevu za odlazak na Eurosong ispred naše zemlje, a talentirani momci bili su veliki favoriti publike i mnogi su ih vidjeli te godine s pjesmom "Daj spusti se" na velikoj sceni u Jeruzalemu.

Iako nisu otišli na Eurosong, pjesma kao i mnoge druge postaje veliki hit, te s njom nastupaju u brojnim regionalnim emisijama. 
Dio nekadašnje postave grupe s voditeljicom Majom Miralem

Pjevač grupe Fuad Backović - Deen danas živi u Americi, a nakon odlaska u solo vode ostvario je još niz hitova te nas dva puta predstavljao na Eurosongu, iako je prvi put u Istanbulu s pjesmom "In the Disco" prema mišljenju mnogih eurovizijskih fanova jedan od najboljih nastupa za našu zemlju. 

Grupa se kratko predstavila 2016. u vijećnici jednom pjesmom u sklopu predstavljanja bh. predstavnika na Eurosongu te godine Dalal, Deena i Jale Brata.

I danas fanovi na Youtube-u ostavljaju pregršt komentara kako ih njihove pjesme vraćaju u stara dobra vremena i kako ne mogu ni danas prežaliti njihov razlaz.


(Admir O.)

Grupa7up
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.