8.11.2023. 15:07
0
Eldina Huseinbegovića otjerali sa koncerta Dine Merlina: "Pitali su me: 'Mali, šta ćeš ti ovdje?"
Stvaralački rad Eldina Huseinbegovica već odavno postao prepoznatljiv.

Tekstovi koji nose duboke poruke, te izazivaju jake emocije, produkt su događaja, odnosno doživljaja koji su autora potakli na pisanje.

Upravo to je jedan od razloga zašto njegove pjesme publika voli, poistovjećuje se s njima.

Njegov autorski opus većinom je zasnovan na baladama. Međutim, često ističe da iako ima želju, brže pjesme sa vedrim temama mu teže „idu od ruke“.

Iza njega je mnogo stvaralačkog rada, nastupa, ali i kako on ističe, učenja, a imao je priliku učiti od najboljih.

Međutim, ti počeci nisu bili baš lagani.

Huseinbegovic se prisjetio jedne anegdote kada je bio gost na koncert Dine Merlina.

"Nisu znali da ja tu pjevam. Pitaju me: 'Mali, šta ćeš ti ovdje?'. Pa trebam izaći da pjevam. I onda su se oni počeli smijati. I otjeraju oni mene, a ja trebam izaći pjevati. Prije mene Vesna Zmijanac pjevala, i na pola njene pjesme su oni mene otjerali", ispričao je Huseinbegović za Hayat TV. 



(Ajdin B.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.