25.1.2024. 22:35
2
Kraj velike sage: Gradsko vijeće Sarajeva objasnilo zašto se otkazuje koncert Tonyja Cetinskog
Nakon što je portal Vijesti.ba eksluzivno saznao da Tony Cetinski ipak neće odražati koncert u Sarajevu, oglasili su se iz Gradskog vijeća Grada Sarajeva, prenose Vijesti.ba.

Gradsko vijeće Grada Sarajevo u članu 1. navodi finansijska sredstva koja su namijenjena određenim javnim institucijama za sufinansiranje 40. godišnjice obilježavanja ZOI 84.

Tako su JU Narodno pozorište Sarajevo, KJP Centar Skenderija Sarajevo i KJP ZOI 84 dobili finansijsku podršku za organizaciju događaja iz Programa obilježavanja 40. godišnjice ZOI 84.

No, u članu 2. navodi se da preostali dio sredstava u iznosu od 60.000 KM neće biti dodijeljen "zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška istih".

Podsjećamo, kako nam je rekao danas dobro upućeni izvor, koncert Cetinskog je otkazan. Razlog je navodno taj što gradonačelnica Benjamina Karić nije dozvolila finansiranje koncerta, iako je Gradska uprava delegirala projekt prema Vladi KS.

Karić je naglasila da Grad Sarajevo nije organizator koncerta i da ne mogu finansirati ništa mimo javnog poziva.

(Sead M.)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.