29.11.2015. 10:48
0
Kina, Nepal i Indija bi mogli za 40-ak godina biti "žrtve" ledenjaka koji se tope
Uskoro će se održati samit svjetskih lidera u vezi globalnog zagrijavanja, a snimke iz Tibeta bit će ključne za taj sastanak, prenosi 24sata.hr.

Piše: Haris Ahbabović

Malo je reći kako globalno zatopljenje utiče na cjelokupno čovječanstvo, upravo bi područje jugoistočne Azije moglo pretprjeti najveće posljedice. Stručnjaci su procijenili kako će se, nastavili se topljenje ovom brzinom, do 2050. godine otopiti čak dvije trećine ledenjaka, koji se inače tope u jezero Namtso. Razina je jezera već sad naglo narasla, a posljedice jačeg otapanja ledenjaka tek će uzeti maha. 

Iako Tibet nije gusto naseljen, teško da će se priroda zaustaviti na njemu. Kina, Nepal, Indija i druge okolne zemlje bit će među prvima na udaru otapanja ledenjaka.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.