14.7.2020. 15:13
0
Internacionalni univerzitet u Sarajevu ove godine uvodi model učenja na daljinu
Od 2020./2021. akademske godine Internacionalni univerzitet u Sarajevu IUS) ponudit će studij učenje na daljinu za odabrane dodiplomske i master studije. Kako bi budućim studentima na vrijeme pokazali tu primamljivu ponudu, pogotovu u trenutnim okolnostima općeg online učenja, IUS od ove godine uvodi model studija učenja na daljinu (Distance Learning).

Uvođenjem vanrednih mjera prouzrokovanih pandemijom COVID 19 virusa, IUS  je bio prvi univerzitet koji je na svojih pet fakulteta (Fakultet prirodnih i tehničkih nauka (FENS), Fakultet menadžmenta i javne uprave (FBA), Fakultet umjetnosti i društvenih nauka (FASS), Pravni fakultet (FLW), i Edukacijski fakultet (FEDU)) i 21. studijskom programu, kompletno prešao na online nastavu.

- Analizirajući rezultate, stekli smo dojam da je online učenje na IUS-u provedeno na izuzetno uspješan, profesionalan i edukativan način. Suočeni sa izazovom online učenja, IUS u skladu sa svojim profesionalnim standarima i kvalitetom obrazovanja nudi dodatnu pogodnost u studiranju onima koji nisu u mogućnosti pohađati redovni studij- saopćeno je iz Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. 

Pored konkursa za upis studenata u prvu godinu dodiplomskog i master studija, IUS je odlučio otvoriti i konkurs za upis studenata za Distance Learning (učenje na daljinu).

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.