10.2.2021. 8:26
0
Odobren lijek protiv korone po hitnom postupku
Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila je po hitnom postupku lijek protiv koronavirusa kompanije "Eli Lilly and Company" zasnovan na kombinaciji antitijela.

Prema rezultatima kasne faze ispitivanja lijeka potvrđeno je da se terapija preparatom ove kompanije zasniva na primjeni dva antitijela koja za 70 posto smanjuju rizik od težih formi oboljenja i smrtnog ishoda kod kovid pacijenata, prenosi Reuters.

- Primjena ovog preparata dozvoljena je za liječenje umjerenih i srednje teških simptoma kod pacijenata od 12 godina starosti i više koji su podložni riziku ili su već hospitalizovani - stoji u saopćenju američke kompanije "Eli Lilly and Company".


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.