25.2.2015. 23:49
0
„Mevlid je razočaran, ali ohrabrili su ga ostali zatvorenici“
Senad Dupovac, advokat osuđenog Mevlida Jašarevića, je u drugom dijelu intervjua za Source.ba portal najavio da će uputiti žalbu Ustavnom sudu BiH na izrečenu presudu od 15 godina zatvora za njegovog klijenta.
Meni nije do kraja omogućeno da sprovedem sve dokaze. I prvostepena presuda je ukinuta zbog bitne povrede Zakona o krivičnom postupku, na način da odbrani nije data mogućnost da iznese svi dokazi“, objasnio je Dupovac i tom je prilikom naveo jedan od poteza odbrane koji nisu bili dozvoljeni u ovom postupku.

Dupovac također navodi da prilikom izricanja presude nisu uzete u obzir olakšavajuće okolnosti koje su postojale.

Mi smo bili spremni da se ponašamo islamski, da se puno ne radujemo ako dobijemo malu kaznu, ali i da ne pokazujemo razočarenje ako bude velika. To je bio naš dogovor. On je lično razočaran. Međutim, ići ćemo dalje u ovu pravnu borbu. Ohrabrile su ga i kolege koje se nalaze u pritvorskoj jedinici. Dali su mu podršku i borba se nastavlja“, opisao je Dupovac reakciju Mevlida Jašarevića nakon izricanja presude.

U nastavku razgovora je Dupovac govorio o drugim slučajevima na kojima je radio, kao što su organizovani kriminal i terorizam.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.