25.2.2015. 23:51
0
„Ne mogu navijati za BiH zbog zastava pod kojima su Srbi stradali“
Drugi dio intervjua sa Darkom Babaljem smo započeli sa ocjenom njegovog aktuelnog mandata u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.
Moglo je više, moglo je bolje. Manje je bitno kako ga ja ocjenjujem, ali sljedeće godine ću ja vidjeti kakav je moj mandat u prethodne četiri godine. Građani će biti ti koji će ocijeniti moj rad“, izjavio je Babalj.

Prijedlog našeg sagovornika da Tužilaštvo BiH preuzme u svoje ruke i procesuira one koji su odgovorni za negativne revizorske izvještaje državnih institucija nije prošao, a aktuelna vladajuća većina je bila protiv tog prijedloga.

Centar civilnih inicijativa je u svojim izvještajima o radu parlamentaraca ukazivao na manjak aktivnosti Darka Babalja na sjednicama.

Ukoliko se javite za riječ i kažete 'dobar dan', Centar civilnih inicijativa vam upiše recku da ste aktivni. Mislim da to nije aktivnost“, objasnio je Babalj i dodao da su mnoge njegove kolege uzimale riječ samo kako bi CCI napisao kako su aktivni.

U nastavku smo govorili i o nekim opuštenijim temama, poput fudbala. Babalj je veliki navijač Slavije iz Istočnog Sarajeva, a govorili smo i o fudbalskoj reprezentaciji BiH.

Naravno da u utakmici između BiH i Argentine ću navijati za BiH. Ono što meni lično smeta i to ću morati da kažem...u onom trenutku kad pomislim da možemo imati neku zajedničku državu, tad vidim na stadionu zastave i simbole pod kojima su mnogi Srbi nastradali u Republici Srpskoj. U tom trenutku se mi vraćamo u prošlost. Savjetujem navijačima da ratne zastave ostave negdje po strani, a da navijaju za BiH. To je neki uslov da navijamo za tu reprezentaciju“, objasnio je Babalj svoj stav.

Organizovani dočeci osuđenim ratnim zločincima su također bili tema intervjua sa Darkom Babaljem, a nismo mogli da ne upitamo i za plate koje parlamentarci primaju za svoj rad.

Ja mogu govoriti u svoje ime. Ja imam platu 4.100 KM. U mandatu od tri godine bio sam plaćen u dvije komisije po 1.000 ili 1.500 KM. Svaku sljedeću komisiju u kojoj budem izabran ću se odreći tih primanja“, izjavio je Babalj.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Ermin Ljumić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.