25.2.2015. 23:57
0
„Vođe Plenuma su SDP-ovi Begić, Pašić i Arsenijević!“
Sakib Kopić, predsjednik sindikata radnika Polihema, je u razgovoru za Source.ba portal govorio o razlozima zbog kojih radnici izlaze na ulicu i protestima traže svoja oduzeta prava.
Tuzla, nekad moćni industrijski centar, je sada na koljenima. Tuzla se jednostavno vratila na kraj 19. vijeka“, izjavio je Kopić.

On ističe kako u Tuzli danas gotovo niti jedna kompanija i fabrika ne radi, ali da postoje svi uslovi da se industrija razvije.

Najodgovornija za situaciju u Polihemu je Agencija za privatizaciju FBiH. Mi smo 2001. godine privatizirani javnim upisom dionica. Tada nam je oduzet i hotel Stella. Sve nam je to danas jednostavno oteto“, tvrdi on i dodaje kako nema povjerenja u pravosudne institucije u BiH.

Kopić vjeruje kako su se nasilni protesti morali dogoditi kako bi se nešto promijenilo, ali dodaje da je ovo samo početak, te da se borba nastavlja.

Borba se nastavlja i preko Plenuma, prema kojem Kopić i radnici Polihema nemaju povjerenja jer smatraju da je ispolitiziran.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.