25.2.2015. 23:58
0
Zeba: Amar je došao i vratio me u juniore, to me razočaralo!
U nedjeljnoj utakmici između Sarajeva i Olimpica je Zajko Zeba izjednačujućim golom u 83. minuti susreta šokirao domaće navijače. Upravo je taj pogodak bio tema početka razgovora sa ovim sjajnim fudbalerom.
Objasnio je Zeba i način na koji je proslavio pogodak, pa smo se osvrnuli i na predstojeći gradski derbi između njegovog nekadašnjeg kluba Željezničara i Sarajeva.

Derbiji su nezahvalni za prognozu. Što se mene tiče, zna se na čijoj sam strani. Volio bih da Željo prođe, mada biće interesantna utakmica. Sarajevo je na mene ostavilo dobar utisak, pogotovo prvo poluvrijeme. Odavno nisam vidio bolje Sarajevo“, izjavio je Zeba.

Govorio je Zeba i o prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH, u kojoj Olimpic gostuje na Pecari protiv Širokog Brijega, te o ambicijama kluba u nastavku prvenstva.

Nas četiri, pet iz Želje što je došlo ima taj neki pobjednički mentalitet. Navikli smo osvajati, to je za nas normalno. Mislim da će to biti od velike koristi. Od ove godine očekujem da probamo tu Evropu izboriti, a od iduće godine mogli bi, uz još par pojačanja koja nam nedostaju, biti kandidati za prvo mjesto“, izjavio je Zeba.

Kada su kandidati za osvajanje titule prvaka u pitanju, Zeba izdvaja svoj bivši klub i klub u kojem je ponikao, sarajevski Željezničar. Govorio je Zeba o svojim prvim fudbalskim koracima na terenu na kojem smo vodili razgovor, terenu koji ne tako davno nije bio prekriven umjetnom travom nego šljakom. Međutim, u Želji na početku karijere nije dobio pravu priliku.

Meni je to baš nekako čudno bilo. Debitovao sam sa nepunih 18 godina, bio sam još junior. Bio sam sa prvim timom, a tamo Đurbuzović je tada bio trener i kod njega sam debitovao, a Amar (Osim) je bio trener juniora. Utom se nešto i promijenilo, Amar je prešao u prvi tim. Ja sam baš očekivao da ću baš dobiti šansu, jer Amar mi je bio trener u juniorima. Kada sam bio kadet, igrao sam kod Amara za juniore. Očekivao sam veću šansu i veću minutažu. Amar je došao i mene je vratio u juniore. Tu sam se ja nekako razočaralo“, govori Zeba.

Zeba nakon Želje odlazi u Olimpic, gdje se zadržao dvije sezone, a zatim odlazi u Brotnjo. Zeba tvrdi da ne žali za propuštenim prilikama u svojoj karijeri i ponosan je jer je sve stekao sam, bez podrške drugih.

Pred kraj prvog dijela ovog intervjua smo govorili o njegovoj reprezentativnoj karijeri, te o aktuelnoj situaciji u reprezentaciji BiH.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.