26.2.2015. 0:00
0
„Imali smo 80 tenkova, a srpska vojska ih je imala četiri puta više!“
Politika međunarodne zajednice prema BiH za vrijeme agresije i danas je tema sa kojom smo započeli drugi dio razgovora sa Jovanom Divjakom, penzionisanim generalom Armije RBiH. Divjak smatra da smo Evropu odgurnuli od nas zbog okretanja ka islamskim zemljama.
Mislim da su vođe bošnjačkog naroda pogrešno shvatile ulogu, mjesto i značaj islamskih zemalja, jer one nikad u 70 godina postojanja sukoba između Palestine i Izraela nisu bile jasne na kojoj su strani. Takav je slučaj i BiH. Mislim da smo Evropu malo gurnuli od nas samo zbog tog opredjeljenja da se više vežemo za islamske zemlje“, tvrdi Divjak.

Razgovarali smo i o odnosu nacionalnih korpusa prema osuđenim i osumnjičenim ratnim zločincima, te o posljednjim mjesecima agresije na BiH.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.