26.2.2015. 0:21
0
Nikšić: Dosadašnji predsjednik neće napustiti SDP i napraviti novu stranku!
U nedjelju ujutro, nešto prije šest sati, nakon više od 17 godina, došlo je do promjene na čelu SDP-a BiH. Zlatka Lagumdžiju je nakon dva kruga glasanja glasanja, sa tek nekoliko glasova više od Selima Bešlagića, naslijedio Nermin Nikšić.
Podsjećamo, Treći vanredni Kongres SDP-a je počeo u subotu u 10:00 sati. Nikšić je izabran sa 233, a Bešlagić je dobio 224 glasa. Ranije, u prvom krugu glasanja, kandidati su bili još i Besima Borić, Mirko Pejanović i Svetozar Pudarić. Od akreditovanih 526 delegata Kongresa, njih 460 je glasalo u drugom krugu. Tri su glasa bila nevažeća, te 457 važećih.

Nakon prethodnih zahvalnica za pljuvanje, laži i mržnju, ovaj put su na red došle čestitke.

Uslijedio je i govor novog predsjednika SDP-a, Nermina Nikšića, koji se zahvalio stranačkim kolegama, najavio borbu za oporavak i napredak SDP-a, a značajan dio obraćanja je posvetio dosadašnjem predsjedniku, Zlatku Lagumdžiji.

Nikšić će na čelu stranke biti najmanje do redovnog Kongresa, koji bi trebao biti održan narede godine.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.