20.4.2015. 16:01
0
„Imovinu na Poljinama sam kupio 2002., sa njom sam garantovao za njih!“
U drugom dijelu intervjua sa Harisom Abdurahmanovićem, vlasnikom tuzlanske Dite, smo također govorili o problemima koji su doveli ovu kompaniju u današnju situaciju.

Mi smo sve vrijeme, pošto je društvo bilo nelikvidno, mi smo morali njima da stalno dobavljamo svježi novac za obrtni kapital, za sirovine, za plate, za paru, za struju i ne znam već šta. Kroz konto avansnih uplata Lora prema Diti je prošlo 35 miliona. Trenutno imamo potraživanja 5,6 miliona sa kojima ćemo ući u stečajnu masu“, tvrdi Abdurahmanović.

On također tvrdi da je Dita uvijek bila u gubicima, te da su recesija i pojedini radnici najodgovorniji za stanje u kojem se ta kompanija trenutno nalazi.

Dževad Mehmedović, Emina Busuladžić, oni su uzeli tu sindikalnu organizaciju u Diti pod svoje, privatizirali je otprilike. Oni upravljaju svim tim stvarima. Oni su sebe dva puta pokušali staviti za direktore, kao predsjednike Nadzornog odbora, kao Skupštinu malih dioničara nelegalnu. Oni sebe tamo vide u politici, u ministarstvima. Oni dijele sredstva koja budu dodijeljena, oni imaju poseban račun sindikalni. Biće vrlo interesantno vidjeti kako se s tim sredstvima raspolagalo“, objašnjava Abdurahmanović.

Abdurahmanović dodaje da je posrnuće Dite bilo pogubno i za njegovu „matičnu“ kompaniju Loru, u kojoj je trenutno on jedini uposlenik.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Ermin Ljumić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.