30.4.2015. 14:11
0
„Zbog kadrovske politike je Željko Komšić napustio SDP!“
Jedan od kandidata za predsjednika SDP-a na posljednjem vanrednom Kongresu ove stranke, Selim Bešlagić, je u razgovoru za Source.ba portal govorio o uzrocima katastrofalnog izbornog rezultata SDP-a na prethodnim izborima, te o pomenutom Kongresu na kojem ga je sa nekoliko glasova razlike u izborima za predsjednika stranke pobijedio Nermin Nikšić.
To je prošlo vrijeme i rezultati su katastrofalni, ali još je veća katastrofa što nakon tog poraza nismo nikada napravili analizu razloga tog poraza“, tvrdi Bešlagić.

On dodaje kako je SDP postala interesna sfera određenog broja ljudi, te kako se nisu poštovali Statut i Program SDP-a. Također ističe kako je kadrovska politika jedna od najslabijih tačaka u SDP-u, te da je zbog toga došlo do osipanja kadrova SDP-a.

Ovo je samo dio razloga izbornog neuspjeha SDP-a, a govorili smo i o posljedicama tog neuspjeha i budućnosti stranke.

U priloženom videu pogledajte prvi od ukupno dva dijela intervjua sa Selimom Bešlagićem.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Haris Karaman
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.