10.7.2015. 1:44
0
„Naši igrači su se ponašali razmaženo, sa ovakvim pristupom nemamo šanse!“
Nakon ispadanja Olimpica, a zatim i Zrinjskog, naš treći predstavnik u pretkolu Europa lige, sarajevski Željezničar, je novom pobjedom izborio nastavak takmičenja.
Nakon 2:0 na Malti, Plavi su na Koševu sa minimalnih 1:0 savladali Balzan. Gosti nisu mnogo mijenjali taktiku u odnosu na prvu utakmicu. Tačnije, igrali su grubo, jako grubo, a ta gruba igra je, uz pomalo nonšalantan pristup, rezultirala poprilično dosadnom utakmicom.

Željezničar jeste stvorio nekoliko prilika, ali je daleko to bilo od onoga što su navijači očekivali. Ipak, sve je to mnogo bolje i ugodnije za Plave bilo nakon 68. minute. Prethodno je, četiri minute ranije, u igru ušao Damir Sadiković, a zatim je u pomenutom trenutku sjajnim udarcem pogodio mrežu gola golmana Senatorea.

Nekoliko minuta kasnije je malo nedostajalo da Đelmić udvostruči prednost, ali je lopta pogodila stativu. Rezultat se nije mijenjao, ali je bio dovoljan da Željezničar osigura novu pobjedu i duele sa mađarskim Ferencvarošom u drugom pretkolu Europa lige. Igra ipak nije bila dovoljna da zadovolji trenera Željezničara Milomira Odovića.

A igrači, s druge strane, tvrde da shvataju da je sljedeći ispit mnogo ozbiljniji u odnosu na Maltežane. Prva utakmica je na rasporedu sljedeće sedmice u Mađarskoj, a revanš sedam dana kasnije na Koševu.

Željezničar – Balzan 1:0 (Sadiković '68)

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.