19.11.2015. 11:30
0
Sony predstavlja najnovije inovacije u Bosni i Hercegovini
Koristeći ovu posebnu priliku, premijeru novog James Bond filma, Sony je predstavio medijima i partnerima najnovije inovacije, Sony Android 4K TV KD-65X9005 i KD-65X9305, kao i SLT A7RM2, naravno, na vrhu sa gadgetima koje koristi Bond u filmu, kao što su RX100M4 i Xperia Z5.

Android Sony 4K TV X90- umjetničko djelo tehnologije

U okviru nove Sony BRAVIA serije televizora ističe se vodeći ultra-tanki model X90C, elegantnog dizajna koji se savršeno uklapa u svaki enterijer. Napravljen je od rigidnog staklenog panela Glass Light Guide Plate, koji istovremeno služi kao pozadinsko osvjetljenje i dio noseće konstrukcije televizora. Zahvaljujući ovoj inovaciji u izradi LED televizora, model X90C odlikuje ekran debljine svega 4,9mm. Floating Style™ dizajn stvara utisak „lebdeće slike“ kada se uređaj montira na zid, što najbolje izgleda u kombinaciji sa 4K prikazom.

Android operativni sistem i unaprijeđeni interfejs omogućavaju izuzetno jednostavno i zabavno upravljanje televizorima iz nove BRAVIA serije. Zaboravite na klasični daljinski upravljač i otkrijte nove mogućnosti koje nude ovi televizori sa upravljačem osetljivim na dodir. Uz One-Flick Entertainment sistem, TV kanali, video snimci sa Interneta, fotografije i drugi sadržaji se jednostavno i brzo pretražuju, dok ugrađeni mikrofon nudi opciju korištenja glasovnih komandi. Takođe, Google Cast pruža mogućnost uživanja u omiljenim aplikacijama sa mobilnih telefona sada i na velikom ekranu. Uz pomoć ove funkcije možete podijeliti sadržaj sa pametnog telefona, tableta ili računara na ekran novih BRAVIA televizora.  

Slika izgleda kao da vam lebdi pred očima pa jedva primjećujete zaslon televizora jer vidite samo 4K.

Vrhunski 4K doživljaj
Esencijalni novi oblik BRAVIA X93 modela spaja estetiku funkcionalne  ljepote, i  čitav niz emocija u svakoj sceni sa bogatim, živim bojama. To je krajnji izraz 4K rezolucije. Apsolutno savršena sliku dopunjena bogatim  zvukom  koji je vjeran originalnom izvoru i uzbudljivo novo korisničko iskustvo.

Bez obzira na izvor, naša dosad najsnažnija tehnologija za obradu slika 4K rezolucije predivno poboljšava rezoluciju svakog piksela. Scene se analiziraju i upoređuju sa posebnom bazom podataka sa slikama radi postizanja realističnih detalja bez obzira na to što gledate.

Učinite slušanje jednako realističnim kao i gledanje. ClearAudio+ precizno prilagođava zvuk televizora za postizanje prožimajućeg doživljaja koji emocionalno obogaćuje i ostavlja dojam da vas zvuk okružuje. Slušajte glazbu, dijaloge i surround efekte uz veću jasnoću i odvajanje, bez obzira na to koji sadržaj gledate.

Nova α7R II Sony kamera pruža inovativno iskustvo sa prvim svjetskim pozadinskim osvjetljenjem 35mm senzorom punog formata

Novi α7R II Digitalni SLR fotoaparat ima prvi na svijetu pozadinsko osvjetljenje full-frame CMOS senzor Exmor R, koji daje visoku rezoluciju, visoku osjetljivost i veliku brzinu, AF reaguje do 40% brže od originala α7R.  Kamera također uključuje 5-osi stabilizaciju slike sistem posuđen od priznatih α7 II modela i snima 4K video u različitim formatima.

Idealni pogodak za Sony-jevu bogatu kolekciju FE objektiva (35mm full-frame kompatibilan E-mount objektiv), novi α7R II ima BIONZ X za obradu slika velike brzine koja omogućava da slike i videa koja će biti snimljena  budu sa vrhovnim detaljima  i niskim razinama buke. Također je bez optičkog niskopropusnog filtra na aparatu, osiguravajući da scenografije i pejzaži budu u najvišoj mogućoj rezoluciji i jasnoći.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.