26.12.2015. 12:13
0
Netflix izumio čarape koje će pauzirati ono što ste gledali kada zaspite
Netflix je u saradnji sa agencijom Deeplocal napravio čarape koje će kada zaspite automatski stopirati emisiju, film ili seriju koju ste gledali.

"Mi smo naš sistem za detekciju spavanja bazirali na popularnoj metodi koja se zove aktigrafija. Mjerač akceleracije detektuje kada ste prestali da se pomjerate na duži vremenski period, što će aktivirati signal na vašem televizoru koji će pauzirati Netflix. Kada detektuje da ste prestali da se pomjerate, crvena lampica na rubu vaših čarapa se upali, signalizirajući vam da će pauza uskoro biti uključena. Bilo kakvo pomjeranje će spriječiti slanje signala. Mjerač akceleracije je veoma osetljiv na male pokrete, pa je shodno tome jako dobar u detekciji kada ste mirni i gledate Netflix i kada ste zaspali", objasnili su iz kompanije. 

Ono što je posebno interesantno jeste da ove čarape možete napraviti sami, uz uputstvo koje je Netflix  objavio. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.