2.1.2016. 17:26
0
Za nekoliko dana u prodaji najmanji dron na Planeti
Kompanija Axis Drones ljetos je predstavila najmanji dron na svijetu – igračku veliku tek 3x3x2 centimetra. Sada su se pohvalili s najmanjim dronom koji je pritom opremljen i kamerom i mogućnošću streaminga videa na mobilne telefone, prenosi Bug.hr.

Piše: Haris Ahbabović
 
Ovaj dron nosi naziv Axis Vidius i velik je tek 4,3x4,3x2,5 centimetara. Na sebi nosi kameru koja je u stanju snimati video i fotografije u rezoluciji 480p. Video se može putem Wi-Fi veze poslati izravno na mobitel, te tako kontrolisati snimanje. Kao i svi mini-dronovi, nakon 20-ak minuta na punjaču ovaj mali letač nudi tek oko 5-7 minuta autonomije.
 
Cijena Axis Vidiusa u pretprodaji je 75 američkih dolara, a nakon 7. januara, kada prodaja započne, bit će dostupan po 95 dolara.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.