3.3.2016. 21:35
0
Francuska i Britanija ulažu dvije milijarde eura u dronove
Velika Britanija i Francuska potpisale su u četvrtak deklaraciju o ulaganju više od dvije milijarde eura u program za razvoj nove generacije borbenih bespilotnih letjelica, saopćila je francuska vlada.

- Nadamo se da ćemo u narednoj fazi 2017. godine nastaviti da pripremamo potpuni razvoj operativnih demonstratora zračnih borbenih dronova do 2025. godine - dodaje se u saopćenju.

Navodi se da će rad budućeg borbenog zračnog sistema (FCAS) biti podvrgnut tehničkoj reviziji oko 2020. godine, prenosi agencija AFP.

- Ovaj program testiranja, najnapredniji u Evropi, bit će zasnovan na platformi višenamjenskih dronova koji bi mogli da osiguraju osnovu za buduće operativne kapacitete nakon 2030. godine - istaknuto je u saopćenju.

(FENA) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.