28.5.2016. 17:36
1
Rusi napravili robota Ivana koji može da ratuje tamo gdje je za ljude preopasno
Novi robot-vojnik dio je projekta ruskih naučnika "Čelični čovjek" u okviru kojeg rade na razvoju vojnika humanoida, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Cilj naučnika je da ovaj robot zamijeni ljude u borbi ili u oblastima koje su nesigurne, gdje postoji veliki rizik od eksplozija, radijacije ili drugih uslova koji mogu da štete ljudima.

Na tijelu robota nalaze se senzori na vratu, rukama i ramenima, koji mu dozvoljavaju da se kreće bez problema. Bez obzira na sve, postoji veliki strah naučnika da roboti vremenom postanu nezavisni u odnosu na ljude.

Ivan, ne samo da može da se kreće, već i da upravlja automobilom tako što skenira put i prepreke na njemu.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.