9.7.2016. 11:50
0
Inovacije iz Nintenda: Novi Pokemoni postali apsolutni hit
Nintendo je lansirao Pokemon GO, novu interaktivnu igricu namijenjenu za igranje na pametnim telefonima.

Ova kompanija je godinama odbijala da prilagodi igre kao što su Super Mario i Pokemoni pametnim uređajima, trudeći se zaštititi svoj posao s igraćim konzolama. Međutim, popustili su pod pritiskom investitora te su prošle godine objavili da ulaze u posao sa specijalistima za mobilne telefone.

Pokemon GO igrica lansirana je ove nedjelje i postala je broj 1 među besplatnim aplikacijama u Apple-ovom iTunes store-u.

Igra je koncipirana na način da igrači mogu da pronađu i hvataju Pokemone, kao i da se bore s drugim Pokemonima. Za sve to moraju da hodaju do određenih lokacija, a uređaj putem Bluetootha pronalazi Pokemone na mapi grada. Različiti Pokemoni žive u različitim dijelovima svijeta pa se, primjera radii, vodeni Pokemoni mogu pronaći samo blizu vode.

Nintendo je svojim klijentima obećao još četiri igre za pametne telefone, a ovaj potez mogao bi da poveća profit kompanije za vrtoglavih 450 miliona dolara.


(Anesa Agović / CDM)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.