3.8.2016. 15:07
0
Tri mjeseca nakon najave: Na ulici testiran autobus koji prolazi iznad automobila
Samo tri mjeseca nakon što je Kina iznenadila svjetsku javnost prezentujući takozvani futurističku autobus koji prolazi iznad automobila, on je danas izašao na testnu vožnju gradom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako izvještava BBC, izdignut dva metra od zemlje "Transit Elevated Bus (TEB)" sa kapacitetom od 300 putnika, što je otprilike oko 40 konvencionalnih autobusa, danas je pušten na ulice sjevernog grada Qinhuangdao. 

Putnici su već zadovoljni brzinom i izgledom autobusa čija dužina iznosi 22 metra, širina 7,8 metara i visina 4,8 metara.

Glavni inžinjer ovog projekta Song Youzhou za kinesku državnu agenciju Xinhua rekao je da je cilj autobusa koji može razviti brzinu do 60 kilometara na sat - ušteda prostora na putu, ali i izbjegavanje saobraćajnih gužvi, s čim Kina posebno ima problema zbog užurbane urbanizacije.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.