10.8.2016. 14:19
0
Zvijer iz Ukrajine: Zvuk koji proizvodi je zastrašujuć i nevjerovatan
Arrinera Hussarya je zvijer koja dolazi iz Ukrajine, a koja je prilikom vožnje ulicama Varšave, Vroclava i Ščečina izazvala veliku pažnju prolaznika. Riječ je o automobilu koji je namijenjen za utrke, a čiji je prototip predstavljen 2011. godine.

Na prvi pogled agresivan, ali i zgodan model Hussarya je ove godine dokazao da se na konceptu nije stalo, već da je spreman za izazove. 

Ima 6.2-litarski V8 motor. Konačna brojka za snagu nije poznata, ali ovaj automobil definitivno može proizvesti između 420 i 650 konjskih snaga. Svi koji su imali priliku da se sretnu sa njim kažu da je zvuk koji proizvodi - zastrašujuć i nevjerovatan. Puno toga položeno je i na aerodinamiku sa neizostavnim panelima od karbonskih vlakana. Hussarya je dobio ime po čuvenoj konjici "Husara", koja je djelovala od 16. do 18. vijeka, piše CDM. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.