18.8.2016. 10:05
0
Stigla aplikacija Google Duo, puno bolja od FaceTimea
Google misli da ima bolju aplikaciju od FaceTiema, a prilično podsjeća i na Appleovu native aplikaciju za video pozive. No, ima i nekoliko dodataka koji je čine zanimljivijom od oba konkurenta.

Aplikacija za videopozive kompanije Google pod nazivom Duo napokon je dostupna korisnicima uređaja s operativnim sistemima iOS i Android.
 
Google je u maju na svojoj I/O konferenciji developera najavio dvije nove aplikacije za komunikaciju, Allo za tekstualnu komunikaciju te aplikaciju Duo za videopozive.
Kompanija se nada da će se pomoću aplikacije Duo izboriti s rivalima. Riječ je se o aplikaciji jednostavnoj za korištenje koja nudi kvalitetnu uslugu, piše Tehnoklik.
 
Radi na svim uređajima
Duo omogućava razgovor samo s jednom osobom u istom trenutku, a aplikacija funkcionira na svim smartphoneima, od najjeftinijih do najskupljih.
Osmišljena je tako da radi i na različitim mrežama, a ukoliko je riječ o dobroj vezi, videopoziv je moguće obavljati i u HD rezoluciji.
 
Kada kvaliteta mreže padne, aplikacija se prilagođava. Ona ne prestaje raditi ni u slučaju 2G veze, video se pauzira, ali je audioveza i dalje aktivna.
Aplikaciji Duo se pristupa unošenjem telefonskog broja, a potom se na ekranu pojavljuje ono što snima prednja kamera.
 
Dotjerajte frizuru
Novitet je to što i možete vidjeti sami sebe i prije nego počne uspostava poziva.
Za uspostavljanje poziva je dovoljno odabrati broj iz imenika, naravno, ukoliko druga osoba ima instaliranu aplikaciju. Prijateljima koji ne koriste aplikaciju možete poslati pozivnicu da se pridruže.
Duo je mnogo jednostavnija aplikacija od FaceTimea i Hangoutsa, a Google za sada ne namjerava napraviti desktop verziju.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.