21.8.2016. 14:24
0
Lifestage: Nova društvena mreža za djecu
Facebook je potiho lansirao. svoj novi projekt – Lifestage, društvenu mrežu za sve mlađe od 21 godine

Već na prvi pogled korisničko sučelje i način virtualnog "druženja" s prijateljima otkrivaju da Facebook ovim projektom planira napasti Snapchat. Na Lifestageu se većinom komunicira kratkim videozapisima, od kojih se sastoji i virtualni profil svakog korisnika.
 
Aplikaciju je dizajnirao 19-godišnji Michael Sayman, koji smatra da će Lifestage obnoviti viralni duh iz ranih dana Facebooka, i to primarno među srednjoškolcima. S ranim Facebookom ova mreža dijeli i način lansiranja – od škole do škole, gdje se stvaraju virtualne zajednice korisnika, piše Bug.
 
Lifestage je već sada dostupan za iPhone, a očekuje se njegova pojava i za Android telefone. Sve objave na ovoj su mreži u svako vrijeme javne, pa će zasigurno biti potrebno ugraditi i mehanizme za prevenciju zlostavljanja, uznemiravanja ili drugih vrsta maloljetničkog nasilja.
 
Za početak, u ovoj je mreži vrlo lako blokirati korisnike i prijaviti ih za bilo kakve nepoćudne radnje.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.