28.8.2016. 9:09
0
Dešavanja sa Olimpijade u Tokiju će se moći gledati u nevjerovatnoj 8K rezoluciji
Na Olimpijadi u Tokiju, koja nam dolazi za četiri godine, sadržaj sa OI bi se mogao emitovati u novom 8K.

Piše: Haris Ahbabović
 
Kako bi gledatelji imali na čemu gledati visokokvalitetne sportske prijenose, pobrinut će se Sony i Panasonic. Japanski će se proizvođači udružiti s TV kućom NHK kako bi do 2020. tržištu ponudili 8K modele televizora, javlja Nikkei. 

Očekuje se da će nekoliko komercijalnih modela 8K televizora biti lansirano upravo prije tih Olimpijskih igara kako bi se ostvarila bolja prodaja, te kako bi 8K modeli što prije postali standard, piše Bug.hr.
 
8K UHD (7680 × 4320) rezolucija donosi četiri puta više piksela od trenutnog 4K standarda, te čak 16 puta više od Full HD (1920 x 1080) rezolucije. 

TokyoOI8K
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.