28.8.2016. 18:52
0
Stigao dugo najavljivani i najsvestraniji Canon
Canon je danas javnosti predstavio dugo očekivani model fotoaparata EOS 5D Mark IV, najnovijeg člana porodice EOS 5D, namijenjen profesionalcima.

Ovaj je fotoaparat nasljednik modela EOS 5D Mark III i konstruiran je na temelju povratnih informacija od fotografskih zajednica iz prve ruke kako bi se stvorio najsvestraniji model EOS dosad – kažu iz Canona.
 
EOS 5D Mark IV dolazi s 30,4-megapikselnim CMOS senzorom sa širokim rasponom ekspozicije, vrlo brzim snimanjem od 7 sličica u sekundi (fps), internim snimanjem 4K filmova i ugrađenim Wi-Fijem, NFC-om i GPS-om, pa tako spaja brzinu i razlučivost s izvrsnim sposobnostima snimanja u uvjetima slabog svjetla i funkcionalnostima vezanima uz filmove.
 
EOS 5D Mark IV uz to je prvi EOS fotoaparat koji koristi datotečni format Dual Pixel RAW, omogućujući fotografima da detaljno podese slike u postprodukciji prilagođavajući ili ispravljajući točku oštrine, pomičući bokeh prednjeg plana ili smanjujući ghosting na slici.
 
Uz ISO raspona 100 – 32000, proširivo s 50 do 102400, slike se mogu snimati u najrazličitijim osvjetljenjima. Poboljšan algoritam za obradu šuma dodatno unaprjeđuje snimanje u uvjetima slabe osvijetljenosti, što je pogodno za fotoreportere koji moraju snimiti ključne događaje bez obzira u kakvim se uvjetima odvijali.
 
EOS 5D Mark IV omogućuje korištenje proširenja sa svim telefoto objektivima za f/8 autofokus sa 61 točkom, uključujući 21 sjecište za još veću preciznost. 3,2-inčni LCD visoke razlučivosti čijim se svim izbornicima rukuje putem dodira uparen je s novim gumbom za autofokus „Area Selection“ (Odabir područja) koji omogućuje brz odabir točke autofokusa. Fotoaparat nudi i napredni senzor 150K RGB+IR za mjerenje sa zasebnim procesorom DIGIC 6 za precizne ekspozicije te otkrivanje i praćenje objekta, piše Bug.
 
Što se tiče videa, ovaj aparat nudi snimanje DCI 4K (4096 x 2160) pri 30/25/24 sličica u sekundi i mogućnost vađenja JPEG slika razlučivosti 8,8 megapiksela iz 4K videozapisa.
Prve informacije govore kako će Canon EOS 5D Mark IV u prodaju krenuti u rujnu, s očekivanom cijenom (za tijelo) od oko 3.500 američkih dolara.


(Anesa Agović)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.