2.9.2016. 18:55
1
Uskoro ćemo zaboraviti na hard diskove
Hoćemo li uskoro reći 'zbogom' čvrstim diskovima?

Do 2018. godine više od pola računara pohranjivat će podatke na memorijskim čipovima umjesto na dobrim starim čvrstim diskovima, procjenjuju u analitičkoj kompaniji TrendForce.
 
Čvrsti diskovi konstantom su računarske industrije zadnjih 60 godina. Revolucionalizirali su računarstvo od trenutka kada je IBM komercijalizirao svoj čvrsti disk RAMAC 1956. i proširili se širom svijeta na širok raspon uređaja, prenosi Bug.
 
No, čini se kako se bliži kraj i njihove ere. Već za dvije godine prema zapećku će ih gurnuti sustavi pohrane koji koriste memorijske čipove u osobnim računalima, prognoziraju u analitičkoj kompaniji TrendForce.


(Anesa Agović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.