7.9.2016. 14:42
0
Samsung kreirao pametni kaiš koji upozorava na prejedanje
Ako ste pomislili da je pametnim izumima došao kraj, varate se. Kompanija Samsung otišla je korak dalje i proizvela pametni kaiš koji će korisnike upozoriti na prejedanje.

Riječ je o projektu koji je zaživio na servisu Kickstarter, a koji je dobio Samsungovu podršku. 
Pametni kaiš pod nazivom Welt ima senzore za praćenje opsega struka, aktivnosti i navika unošenja hrane, a cilj toga je ohrabrivanje korisnika na zdrav životni stil.

Welt izgleda i funkcioniše poput običnog remena, no u sebi ima naprednu tehnologiju. Osim navedenih mogućnosti, remen prati broj koraka tokom dana, kao i vrijeme koje korisnik provede u sjedećem položaju. 

Sve informacije mogu se vidjeti pomoću aplikacije instalirane na pametnom telefonu pa tako korisnici mogu vidjeti koliko im se, nakon svakog obroka, poveći stomak. 

Remen se puni poput telefona, a baterija traje više od 20 dana. Dostupni su modeli Classic, Classic Men, Classic Women i Premium. 

Cijena Welt kaiša iznosi 69 dolara, a prve isporuke očekuju se u januaru 2017. godine.

(CDM/Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.