23.9.2016. 17:03
0
Apple patentira papirnu kesu!
Sigurno ste primijetili da u patentiranju svojih koncepata, ideja prednjači Apple. Do sada su se njihovi patenti usko vezali za telefone, računare, fotografiju, i uopšteno tehnologiju, ali ovih dana američka je Patentna kancelarija objavila je Appleovu patentnu prijavu za papirnu kesu.

Potpuno obična papirna kesa kakve svakodnevno koristimo zainteresovala je njihove inženjere, pa su osmislili i, naravno, sada žele patentirati način kako takvu kesu izraditi od bijelog, a opet recikliranog papira. Ono čega su se Appleovci (valjda) prvi dosjetili jeste način kako kese izraditi od najmanje 60 odsto recikliranog papira, a da se ne raspadaju.

Hemikalije koje se koriste za izbjeljivanje recikliranog papira neminovno ga i oslabljuju, a Apple ima ideju kako potom spriječiti pucanje kese. Čini se to raznim učvršćenjima i spojevima na kritičnim mjestima, pa ova patentirana kesa istovremeno može nositi određeni teret, biti bijela, te ekološki prihvatljiva.

Takve kese Apple navodno već nekoliko mjeseci koristi u svojim prodavnicama, a patentnom predatim u martu ove godine žele osigurati da u tome budu jedini.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.