7.11.2016. 10:21
0
Apple Watch dobio selfie kameru
Iako ima brojne funkcije, Appleov pametni sat ne posjeduje kameru, što se smatra njegovim najvećim nedostatkom. Ipak, to je stvar prošlosti zahvaljujući novoj narukvici CMRA.

Narukvicu je razvio bivši inženjer Apple Watcha, a ona ima čak dvije kamere, jednu od osam, a drugu od dva megapiksela. Obje mogu da prave HD fotografije i klipove, koji se skladište na memoriju narukvice od osam gigabajta.

Memorija je dovoljna za skladištenje snimka dužine 30 minuta, a uz narukvicu ide i unikatno postolje za punjenje, koje može da puni i Apple Watch i samu narukvicu. 

Kupci pametnog sata uglavnom zadovoljni postojećim funkcijama, a narukvica sa dvije HD kamere je definitivno mnogo više nego su očekivali.

Narukvicu proizvodi kompanija Glide, a biće dostupna u bijeloj, plavoj, sivoj i crnoj boji.

Prvi kupci će moći da je dobiju za 149 dolara, a u normalnoj prodaji će koštati 249 dolara, dok se prve isporuke očekuju na proljeće sljedeće godine.

(CDM/Alen Avdić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.