14.5.2018. 14:47
0
Zavirite u Bionic bar, kafanu u kojoj vas poslužuju roboti
“Bionic Bar” ime je zanimljivog i neobičnog lanca kafića koji su smješteni unutar nekoliko luksuznih kruzera kompanije Royal Caribbean.
Specifičan je po tome što u njemu rade barmeni (dakle ljudi), već dva robota, koja umiju da naprave 30 koktela.

Pića se naručuju elektronskim putem, preko tableta, a osim željenih sastojaka napitka, može da se odabere i tehnika miješanja ili se jednostavno odluči za opciju klasično pripremljenog pića.

Gosti su u svakom trenutku znaju koje sastojke miješaju, kao i trenutak kada su gotovi sa pićem.

Roboti u jednom danu mogu da naprave i posluže hiljadu pića. Svako košta oko 13 dolara, a naplaćuje se elektronskim putem.

Ipak, ove mašine nisu savršene.

Tokom pripreme i služenja, jedan dio tečnosti se prolije po šanku, pa “stvaran” radnik kruzera mora redovno da obilazi kafić i počisti sav nered koji napravi robot barmen.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.