17.2.2020. 18:37
0
Prijave za prvi bh. UPSHIFT program za mlade: Pet najboljih timova će dobiti grant u iznosu od 3.000 KM
Inovativni program UPSHIFT kreiran u sklopu UNICEF-ovog Ureda kombinira vodeće pristupe za razvoj, društvenu inovaciju i poduzetništvo kako bi se osnažili omladina i adolescenti da postanu društveni inovatori i poduzetnici.

U okviru programa koji je namijenjen srednjoškolcima uzrasta od 13 do 19 godina biće održavane UPSHIFT radionice u sklopu kojih će tim mentora pružiti podršku učesnicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine.

Prijave za prvu UPSHIFT radionicu, koja će biti održana od 27.do  29. marta na Bjelašnici, otvorene su do 15. marta. Ova radionica namijenjena je mladima s područja Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Goražda, Visokog, Zenice, Zavidovića, Travnika, Jajca, Kladnja, Živinica i Tuzle.

 - Cilj UPSHIFT-a je da mladima iz Bosne i Hercegovine pomogne da nauče kako da sami prepoznaju i riješe probleme u okruženju i unaprijede svoju zajednicu. Ohrabrujemo mlade da se prijave, jer će uz mentore imati priliku da razviju i implementiraju rješenje za prepoznati problem u svojim zajednicama - kazala je program koordinatorica za UPSHIFT BiH 2020. Leila Hadžić.

Nakon zatvaranja prijava za učešće na trodnevnoj UPSHIFT radionici biće izabrano 10 timova koji imaju najveći potencijal za rješavanje problema u svojim zajednicama.

Pet timova koji pokažu najbolje razumijevanje konkretnog problema i predstave najbolja rješenja će dobiti grant u iznosu od 3.000 KM i dalju mentorsku podršku, kako bi mogli razviti svoju ideju.

UPSHIFT program se implementira u sklopu projekta Dijalog za budućnost, kojeg zajednički realiziraju UNESCO, UNICEF i UNDP, a partner na projektu je udruženje Laboratorium iz Tuzle.

(Fena)

BiHUPSHIFT
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.