7.10.2022. 18:54
0
Velma je lezbejka! Autori „Scooby-Doo“ tvrde da je ovaj lik oduvijek gay
Velma, jedna od glavnih likova u filmu o Scooby-Doo, zvanično je lezbejka.

Isječci iz potpuno novog filma „Trick or Treat Scoobi-Doo!“, koji pokazuju da je članica „Misteri Inc“ kluba zapravo lezbejka, te da se zaljubljuje u kostimografkinju Koko Diablo, postali su viralni na Twitteru potvrđujući ranije sumnje obožavatelja „Skubija“ koje postoje decenijama.

„Velma je konačno autovana kao lezbejka“, piše na jednom tvitu, koji ima preko 100.000 lajkova.

Dugo je bila javna tajna među fanovima i kreatorima „Scooby-Doo“ da je Velma gay. Čak su i James Gan, koji je napisao prve filmove, i Tony Servone, koji je bio producent koji je nadgledao seriju „Mistery Incorporated“, potvrdili seksualnost lika, ali nikada nisu uspjeli da to urade zvanično na ekranu – do sada.

Godine 2020., Gan je tvitovao da je „pokušao“ da od Velme napravi lezbejku u filmovima uživo.

„Još 2001. godine, Velma je bila eksplicitno gay u mom početnom scenariju“, napisao je.

„Ali studio je to samo razvodnjavao i razvodnjavao, postajao dvosmislen (snimljena verzija), zatim ništa (objavljena verzija) i konačno su joj napravili i dečka u nastavku“, dodao je on.

Tokom juna mjeseca 2020. godine, Servone je na Instagramu ponovo pisao o ovoj temi.

„Rekao sam ovo ranije, ali Velma u ‘Misteri Incorporated’ nije bi. Ona je gay. Uvijek smo planirali da se Velma ponaša malo van karaktera kada je izlazila sa Šegijem jer je ta veza bila pogrešna za nju i imala je neizrečenih poteškoća sa razlogom. Možda vam se ovo ne dopada, ali ovo nam je bila namjera“, rekao je on.

Novi film o „Scooby-Doo“ može se pogledati ekskluzivno na striming platformi „Prime“.


(Admir O.)

Crtani
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.