4.5.2023. 22:52
0
Twitter uvodi naplatu po članku u maju
Twitter bi mogao da ponudi autorima novi način zarade van tipične opcije pretplate.

Prema najavama Muska, Twitter će omogućiti autorima i medijskim kompanijama da korisnicima naplaćuju pristup pojedinačnim člancima koje objavljuju na Twitteru. 

Ta opcija može da bude dostupna već sljedećeg mjeseca. Ipak, korisnici će na kraju platiti veću cijenu po jednom članku nego što bi iznosila cijena pristupa svakom članku da imaju pretplatu. 

Međutim, Musk je rekao da je to za one koji žele da čitaju povremeni sadržaj sa određenog izvora. On je rekao da na taj način svaki članak vjerovatno ne bi koštao koliko mjesečna pretplata.

Ipak u ovom trenutku, detalji o predstojećoj funkciji nisu još uvijek jasni. Musk je samo rekao da će početi da se primjenjuje sljedećeg mjeseca. 

Nije jasno koje vrste naloga i medijskih kuća će moći da ponude naplatu po članku. 

Takođe, Musk nije rekao koliku će proviziju Twitter uzimati. Najava nove usluge došla je u trenutku kada Musk pokušava da privuče podkastere i kreatore. 

Musk pogušava da ih usmjeri da započnu monetizaciju sadržaja kroz uslugu Twitter Subscriptions (nekad poznatu pod imenom Super Follows). 

Takođe, Musk je dao obećanje da Twitter neće uzimati proviziju prvih 12 mjeseci.

Za više informacija moramo još da sačekamo. Kompanija na čijem je čelu sada Musk uvodi sve više i više plaćenih funkcija kako bi se povećao prihod. 

Takođe, opšte je poznato da je Twitter Blue usluga sada dostupna širom svijeta. Platite 8 dolara mjesečno i dobićete plavu kvačicu.

Twitter je takođe ugasio svoj besplatni API kako bi pokrenuo novi za koji bi korisnici morali da plate. 

Određene kompanije bi pristup API-ju kaoštao skoro 50.000 dolara mjesečno, prenosi PC Press.

Zbog toga su neke organizacije i kompanije, kao što je transportna uprava Njujorka, odlučile da prekinu integraciju Twittera ili da napuste Twitter.

(Ajdin B.)

 
Twitter
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.