29.5.2018. 13:38
0
Ramena za ponos: Dvije jedinstvene vježbe koje morate da probate
Kada je riječ o izgradnji snažnih i impresivnih ramena, najbolji način za to je da ih šokirate novim pokretima.
Upravo zato poznati trener David Morin, osmislio je jedan specifičan program napada na deltoide i mišiće ramena. Nema šta, zaista se potrudio i uspio je da kreira dva pokreta koja do sada nisu viđena.

David je uradio mali obrt sa dvije klasične vježbe za ramena i dodao im novu dimenziju intenziteta. Upotrebio je dvije tehnike za oblikovanje deltoida da bi oni izgledali kako on kaže kao “topovska đulad”.

Kod prvog pokreta koristio dva tega za šipku od po 10 kilograma. Koristeći tegove u kružnom pokretu, izvodite vježbu koja je slična vježbi Arnoldovom potisku. Kada rotirate tegove podesite ih lijepo na podlaktice kako bi deltoidi bili na maksimalnom udaru.

Drugi pokret pogađa zadnji dio deltoidnih mišića. Za to će vam biti potrebna rastezljiva traka za otpor i dvije bučice. Neka bučice slobodno budu manjih težina nego one sa kojima redovno radite odručenje ili letenje. Ovaj pokret više fokusa stavlja na oblikovanje i definiciju deltoida, nego na dizanje velikih težina.

Rastezljivu traku stavite na vaše zglobove a u rukama držite bućice i izvodite pokrete letenja kao da radite na pek dek mašini. Ovaj pokret na izuzetan način gradi snažne mišiće stabilizatora ramena. Takođe, u isto vreme aktiviraćete mišiće grudi, leđa i ruku, piše Mens Health.

(Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.