15.1.2022. 8:30
0
Dvije osobine koje privlače jače od izgleda
Nije tajna da žene i muškarci imaju potpuno drugačije kriterijume kada je u pitanju fizička privlačnost. Cjelokupan izgled muškarca kod žena igra važnu ulogu, ali ne i presudnu.

To je pokazalo i jedno istraživanje tokom kojeg je ustanovljeno da dvije karakteristike mogu muškarca vrlo brzo učiniti privlačnijim u očima žena. Radi se o glasu i mirisu. Muškarac može izgledati poput najpoželjnijih holivudskih glumaca, ali to često nije dovoljno da ga žena primijeti. Međutim, u trenutku kada progovori, to može sve promijeniti. Istraživači kažu da glas može pokazati određene osobine muškaraca. Tako na temelju glasa možemo da osjetimo da li je muškarac dominantan, siguran u sebe ili pak skriva neke nesigurnosti.

Miris je druga karakteristika koja igra važnu ulogu u razvoju privlačnosti. Istraživači kažu da ljudi vijekovima raspoznaju jedni druge na osnovu mirisa, a muškarac koji lijepo miriše kod žene budi prijatne emocije. Ove dvije karakteristike, na ženu utiču mnogo više od fizičkog izgleda nekog muškarca.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.